Om oss​

Välkommen till Dalbystrand

Vi som är stugvärdar brukar kallas Roger och Karin i Dalby. På landet blir man kallad efter gårdsnamn mer än efternamn.

Roger är i grunden entreprenör och har jobbat mest inom lantbruk och byggnadssektorn. Han är född och uppvuxen i Dalby där han drivit gården sedan 1984.

Idag är jorden utarrenderad till en granne och djuren är också borta. De kvigor som går i våra hagar tillhör en annan granne som behöver betesmark till sina djur, det är vi glada för!  

Nu för tiden är Roger pensionär och ägnar sig enbart åt div byggjobb, skogen, våra stugor och allmän skötsel av gården. Under skördesäsongen är han bonddräng hos grannen.

Roger Jonsson, Dalbystrand, Vikbolandet
Karin Jonsson, Dalbystrand, Vikbolandet

Jag, Karin är uppvuxen på en liten gård mellan Norrköping och Linköping. Jag har bott i Dalby sedan 1984 och har jobbat inom kriminalvården i många år. Bredvid mitt jobb har jag även varit fritidspolitiker.

Jag har under många år varit heltidspolitiker i Norrköpings kommun. Jag slutade som kommunalråd 2022 efter 40 år i politiken och är nu visstidspensionär.

Vid sidan av det politiska engagemanget har jag grejat med stugorna för att de ska vara trivsamma och gästvänliga. Mitt stora fritidsintresse är hantverk av olika slag och framför allt vävning. Ni kan se några av mina mattor i stugorna.

Jag är också engagerad inom Röda Korset och ordförande i Norrköpingsbygdens Röda korskrets.

Trasmatta på Dalby Gård

Vi har sedan i början av 90-talet hyrt ut stugor vid Dalbystrand.

Vi började i mindre skala då vi friköpte Manfredstugan som låg på vår mark. Vi var inspirerade av våra grannar på Ljuskön som hade haft stuguthyrning under många år och vi såg potentialen utifrån våra sjönära lägen.

2006 köpte vi Georgestugan som också var omodern och då beslutade vi oss för att göra en större investering i bägge husen. Vatten drogs då in och vi investerade i el och WC i bägge husen.  Sedan har vi renoverat och grejat med lite av varje genom åren och även skaffat bredband.

Manfredstugan har byggts ut vid två tillfällen. Senast 2023 då ytterligare ett sovrum kom till.

År 2022 köpte vi även Sjövillan. Tanken är att det huset eventuellt ska bli vår pensionärsbostad så småningom, om det vill sig.

Våra två söner George och Manfred har gett namn till två av våra stugor. Våra pojkar är det käraste vi har och namnen får symbolisera lite av det vi också känner för våra stugor. Det är alltid fridfullt att ta en sväng ner till stugorna och det är alltid roligt att välkomna våra gäster som är förväntansfulla och längtar efter en tids ledighet. Många gäster återkommer år efter år vilket självklart är extra kul!

Själva har vi en bryggbåt som har sin hemmahamn vid Sjövillans brygga. När alla stuggäster är på plats har vi själva en liten oas att vara på!

Rulla till toppen