Aktiviteter

Fiske

Slätbaken och längre ut i skärgården erbjuder goda möjligheter för fritt handredskapsfiske.

Bor du i våra stugor så ingår det en roddbåt vid bryggan som tillhör resp hus. Vill man ta med egen motorbåt så kan vi ordna båtplats vid bryggan eller boj samt hjälpa er med att lägga i och ta upp båten. Är fiskelyckan framme så kan du få gös, gädda och abborre.

Det finns dock regler för handredskapsfiske i Östersjön. Varje fiskare får ta upp max tre fiskar av den sammanlagda fångsten av gös och gädda per dygn. 

Fiska i Sjöarna på Vikbolandet.

Badplatser

Vid Georgestugan och Sjövillan finns det bryggor som tillhör husen. Det finns badstegar på bryggorna så man kan bada därifrån om man är simkunnig. Men sjöbotten är inte så bra där så vi rekommenderar hellre att ni tar en promenad genom hagen till Dalbybadet som ligger i direkt anslutning till Manfredstugan.

Badet är även öppet för allmänheten, har sandstrand, badbrygga och är mycket barnvänligt.

Bor man i Manfredstugan så tar det bara någon minut tills man är i sjön!

Badplats på Vikbolandet

Vikbolandet

Vikbolandet är faktiskt Sveriges största halvö belägen mellan havsvikarna Bråviken i norr och Slätbaken i söder. Slätbaken mynnar ut i Arkösunds skärgård i norr och  till Sankt Anna skärgård i söder.

Vikbolandet är till största delen en jord- och skogsbygd och här finns bl a ett stort utbud av lokalproducerad mat i flera gårdsbutiker.

Arkösund är vårt kustsamhälle som ligger längst ut på Vikbolandet. En riktigt genuin skärgårdsort som bjuder på det mesta under sommartid. Där finns restauranger, caféer, viskvällar, hantverksbodar mm.

Båtbrygga i Arkösund

Kolmårdens Djurpark

Kolmårdens djurpark tillhör en av Sveriges största besöksmål och är Nordens största djurpark. Det är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen och något som vi varmt rekommenderar.

Det är ca 30 km från Dalby till Kolmårdens djurpark och närmaste vägen är om man åker färjan över Bråviken mellan Skenäs och Säter.

Lejon i Djurpark, Pixabay

Söderköping - Göta Kanal - Mem

Vi rekommenderar också att ni tar en tur till den lilla mysiga medeltidsstaden Söderköping. Förutom sina kulturhistoriska miljöer har Söderköping också blommat upp som en fin sommarstad, inte minst längs Göta Kanal i slussområdet. Här finns det gott om restauranger, caféer och butiker. Här ligger också den berömda glassrestaurangen ”Smultronstället”.

Göta Kanal börjar vid Mem och vid Kanamagasinet i Mem finns det restaurang, kafé och glasservering. Där kan man också hyra en cykel för att t ex ta en cykeltur på kanalbanken upp till Söderköping.

Rådhuset i Söderköping

Norrköping

Dalby ligger inom Norrköpings kommun och Norrköping kan självklart bjuda på allt från stort till smått.

Det finns ett rikt kulturliv med bl a teatrar, muséer, musikevenemang och inte minst det unika industrilandskapet mitt i centrala staden. Det finns gott om restauranger och sevärdheter, bl a kaktusplanteringen i Carl Johans Park och Visualiseringscenter C med sin forskning.

Dessutom, varför inte ta en tur med en spårvagn för att se lite mera av staden?

Stykjärnet i Norrköping, Arbetets Museum
Rulla till toppen